Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-04-26 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-04-26

Fyra personer med fågelholkar i händerna.

Fenix-elever vann hederspris i holk-SM

Johannes, Alex, Abel och Simon som går på gymnasiesärskolan på Fenix kultur- och kunskapscenter i Vaggeryd har startat ett UF företag; JAAS Holken. För sin insats har de nu mottagit ett hederspris i holk-SM som de fick ta emot under Nordiska trädgårdsmässan i Stockholm den 24 april.

– Vi bygger fågelholkar av spillvirket från vår YH-utbildning i möbelproduktion och även från kommunens återvinningscentral för pedagogisk verksamhet, ReMida och från Beijer. Holkarna är för försäljning, men de som inte sälj hänger vi upp i träden vid skolan. Skolan ligger 15 steg från Hjortsjön och det finns massor av träd och fåglar som behöver holkar att bygga bo i, berättar eleverna.

Det var läraren Mirjam Kinderbäck, som fick nys om holk-SM genom sitt medlemskap i Svenska Naturskyddsföreningen, som hjälpte till med att skicka in ansökan.

– Jag kom ihåg det från förra året och tänkte: Det vore nått för killarna!

– I söndags morse åkte vi upp till Nordiska trädgårdsmässan , Älvsjö, Stockholm. Där fick killarna ta emot priset tillsammans med de elever som vunnit guld, silver och brons i design av fågelholk. Dessa var framröstade av svenska folket medan killarnas pris var framröstade av en jury, bland annat bestående av Carolina Klyft, Mark Levengood och Helen Benno, berättar Mirjam.

Eleverna blev också intervjuade i TV4. Priset är ett diplom och en naturupplevelse som naturskyddsföreningen i kretsen här ska ge dem.

Personer på scen

Eleverna tar emot hederspriser på scenen.

Journalist och tre elever

Pristagarna blev intervjuade av TV4.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-04-26

Sidansvarig:

Alija Bucuk