Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-08-29 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-08-29

Kravmärkt äpple

Satsning på mer frukt under hösten

Under hösten satsar Vaggeryds kommun extra på mer frukt till barn och elever inom skola och barnomsorg samt på vård- och omsorgsboendena Sörgården och Furugården.

I skolan kommer eleverna få en frukt om dagen och tillgång till fruktkorgar. Inom förskolan innebär det att barnen får frukt alla dagar i veckan och på Sörgården och Furugården får de boende tillgång till fruktkorgar. Främst är det äpple och päron eftersom tillgången till det är bra nu.

– Vi satsar i första hand på att all frukt ska vara ekologisk eftersom den inte är besprutad men vi försöker också så långt som möjligt köpa in svensk frukt, säger kommunens kostchef Ove Gustavsson.

– Meningen är att frukten ska vara ett komplement till den vanliga kosten och förhoppningsvis kan det bidra till ett bättre näringsintag och friskare barn och äldre. Efter den här perioden får vi utvärdera och ser hur det blir i framtiden, säger Ove.

Kostnaden för att tillhandahålla frukten under september till och med november beräknas till ungefär 100 000 kr per månad.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-08-29

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision