Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-12-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-12-15

Per-Erik Lorentzon.

Per-Erik Lorentzon, ny barn- och utbildningschef i Vaggeryds kommun.

Per-Erik blir ny barn- och utbildningschef

Per-Erik Lorentzon anställs som ny barn- och utbildningschef i Vaggeryds kommun. Han arbetar för närvarande som verksamhetschef inom Academedia och har ansvar för sex skolor. Per-Erik tillträder sin nya tjänst senast den 12 mars 2017.

– Att få komma tillbaka till Vaggeryd nu i rollen som barn- och utbildningschef är för mig väldigt roligt och spännande. Jag har alltid trivts väldigt bra i kommunen och känner mig hemma här, säger Per-Erik.

Lång och gedigen bakgrund

Per-Erik är 51 år gammal och har en lång och gedigen bakgrund inom skola och utbildning. Han är gymnasielärare i grunden och tog sig an sitt första skoluppdrag 1990 då han började som högstadielärare på Gröndalsskolan i Värnamo. Per-Erik har vid två tidigare tillfällen arbetat i Vaggeryds kommun. Han var en av de första som var med och startade Fenix kunskapscentrum och arbetade där mellan 1996-2001. Vid det andra tillfället arbetade Per-Erik som vikarierande gymnasiechef på Fenix kunskapscentrum läsåret 2011-2012.

Förutom de tjänsterna har Per-Erik bland annat arbetat som gymnasiechef på Realgymnasiet, utbildnings- och kvalitetschef på JB Education samt varit rektor på John Bauergymnasiet i Värnamo.

– Det ska bli spännande att som barn- och utbildningschef omfamna ett större verksamhetsområde och bidra till att utveckla verksamheten vidare. Vaggeryd har de senaste åren förbättrat sina skolresultat och det är något som jag vill förädla vidare. Att sätta Vaggeryd på kartan bland de bästa utbildningsverksamheterna i landet är en ambition jag har avslutar Per-Erik.

Kontaktperson
Gert Jonsson
Kommunstyrelsens ordförande
Tel: 0370-67 81 36
E-post: gert.jonsson@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-12-15

Sidansvarig:

Alija Bucuk