Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-05-11 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-05-11

Person som håller konstfågel i handen

ReMida-projekt på bostadsområdet Saturnus

Denna veckan har ReMida dragit igång ett integrations- och konstprojektet Flyktfåglar på bostadsområdet Saturnus i Skillingaryd. Det finansieras av Leader Västra Småland som en liten del i ett stort internationellt konstprojekt som heter Time for interaction, ett samverkansprojekt mellan Sverige, Tyskland och Österrike.

Det kommunala bostadsbolaget VSBo som har lägenheter på Saturnus är delaktiga i projektet tillsammans med Hyresgästföreningen och HVB-hemmet som finns på Saturnus. I konstprojektet kommer man arbeta med att skapa fåglar av ReMida-material som sedan ska smycka en av husväggarna på Saturnus.

Vi bjuder in var och en som bor i bostadsområdet Saturnus för att vara med och skapa sin egen fågel som sedan ska ingår i den gemensamma flocken/konstverket. Vi har också besök av olika förskolor och här om dagen var VSBo:s VD, Satu Jonsson, här tillsammans med ett 10-tal VD:ar från andra kommunala bostadsbolag, säger Kerstin Nordenstam, pedagog på ReMida.

Det känns spännande att arbeta ute i samhället på detta vis och förhoppningsvis skapa många positiva tillfällen till möten, säger Kerstin.

konstgjord fågel

Så här kan en fågel se ut som tillsammans med ens tor flock kommer smycka husfasaden.

Grupp med människor

Onsdagen den 10 maj besökte en grupp med VD:ar från kommunala bostadsbolag projektet.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-05-11

Sidansvarig:

Alija Bucuk