Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2019-06-28

Bullerbyns förskola invigd

Idag, den 26 juni 2019, invigdes Vaggeryds kommun senaste förskola, Bullerbyns förskola. Invigningen ägde rum i strålande solsken med barnen i centrum.

- Vi har fått vara med om att rita och bygga en förskola efter den pedagogiska idé som vi har. Det är helt fantastiskt att få vara med och påverka så mycket. Det är en styrka vi har i den lilla kommunen, vi har inflytande över vår egen vardag på ett sådant sätt. Det är vi fantastiskt glada för, säger Anna Benfante, förskolechef.

Förskolan är uppbyggd med paravdelningar, där två avdelningar hänger ihop och de avdelningarna binds samman med en ateljé. På Bullerbyns förskola finns tre ateljéer. Ateljén blir en mötesplats för olika åldrar kan mötas.

- Nu får vi vara tillsammans med barnen i det som vi har drömt om, ritat och tänkt kring så länge. Pedagogerna har gjort ett fantastiskt arbete att få till den här pedagogiska miljön i praktiken och med det förhållningssätt som vi vill ska råda här utifrån den värdegrund verksamheten vilar på. Vi har glada för den här satsningen på framtiden, de allra yngsta barnen säger Anna Benfante.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-06-28

Sidansvarig:

Johan Lundell

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision