Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-03-20 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Fjärrundervisning införs på gymnasieskolan Fenix

Vaggeryds kommun följer regeringens rekommendation från tisdagens presskonferens klockan 9:50, med uppmaning från regeringen om distansutbildning i gymnasieskolorna i landet.

Från och med onsdag morgon den 18 mars kommer därför distansutbildning att gälla på Fenix gymnasieskola, SFI och vuxenutbildning.

Viktig information med anledning av att Folkhälsomyndigheten gått ut med rekommendationen att alla gymnasieskolor, yrkeshögskolor samt all vuxenutbildning ska sköta undervisningen på distans från och med onsdag 18 mars till följd av risk för smittspridning av covid-19. Detta meddelades i en presskonferens under tisdagen kl. 9.50.

Vaggeryds kommun följer myndighetens rekommendation och kommer från och med imorgon onsdag 18 mars att gå över till distansundervisning via IT’s learning för gymnasieskolan Fenix, SFI och vuxenutbildningen. Elever och studerande förväntas delta i undervisningen på distans enligt information som kommer från lärare.

Detta beslut gäller tills vidare.

Fältstudieveckan ställs in och ersätts av distansundervisning.

Det är mycket viktigt att elever och studerande håller sig uppdaterade via Fenix info på IT’s. Där kommer ny information att läggas ut så snart det finns någon.

Om elever eller studerande får problem med IT’s går det bra att vända sig till IKT-pedagog Magnus Ekström. Han kommer att finnas finnas tillgänglig på mail och på IT’s. Magnus mailadress är magnus.ekstrom@vaggeryd.se.

Gymnasiesärskolan och lärvux

Gymnasiesärskolan och lärvux kommer ha undervisning på plats på gymnasieskolan Fenix för de elever som är friska. På gymnasiesärskolan rör det sig om fyra elever totalt.

Grundskolor fortsatt öppna

Vaggeryds kommun arbetar i linje med regeringens rekommendationer och jobbar därför förberedande inför olika scenarion som i framtiden kan innebära distansutbildning i grundskolor - men i dagsläget är det inte aktuellt att stänga grundskolan.

Frågor?

För praktiska frågor kring studierna på gymnasieskolan Fenixlänk till annan webbplats, vänd dig till skolledningen på Fenix.

För övriga frågor, se kommunens sida med samlade nyheter och information om coronaviruset covid19 på www.vaggeryd.se/coronalänk till annan webbplats.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell