Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-06-05 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Rosa nyvässade blyertspennor.

Håll avstånd, tvätta händerna och håll ut

Vaggeryds kommuns högsta prioritet är att bidra till minskad smittspridning och att hålla igång kommunens verksamheter. För att minska riskerna har vi följt och följer rekommendationer från myndigheter och smittskyddsläkare.

De senaste månaderna har vi lärt oss allt mer om viruset, dess symptom och även börjat testa betydligt fler personer. I takt med att testerna ökat i antal så får vi också fått fler konstaterade fall av covid-19. Nu har vi det konstaterat att smitta även finns inom förskola och skola i Vaggeryds kommun. Vi har säkerligen haft smitta i vår verksamhet tidigare men nu vet vi.

Det finns flera skäl varför vi inte går ut med information kring vilken förskola eller skola där fall konstaterats. Det ena är naturligtvis sekretess och respekt för den drabbades integritet. Det andra är att smittan går så fort att en förskola/skola utan smitta kan ha det dagen efter. Risk finns också att de enheter utan smitta slappnar av vilket vi inte vill ska hända. Alla måste vara fortsatt försiktiga oavsett var i samhället vi vistas.

Under de senaste månaderna har vi arbetat hårt för att minska smittspridning. Vi har vidtagit en mängd olika åtgärder, justerat i verksamheter, ändrat arbetssätt och anpassat scheman, både hos elever och personal. Framförallt har vi påmint om att hålla avstånd och att ha en god handhygien. Ett hårt arbete som har resulterat i att vi kan hålla igång våra verksamheter och ge den utbildning, service och omsorg som vi ska göra. Eftersom smittan idag finns överallt så måste vi alla fortsätta att arbeta med de åtgärder vi gjort de senaste månaderna.

Smittan kommer att finnas i samhället även under den kommande tiden. Det är därför synnerligen viktigt att fortsätta att hålla avstånd, tvätta händerna och att hålla ut.

Det är inte över!

Per-Erik Lorentzon
Barn och utbildningschef

Vårdnadshavare informeras via e-post

Uppdaterad 2020-06-06 Barn- och utbildningsförvaltningen informerar vårdnadshavare som har barn på den förskola eller skola där läget är ansträngt. Med ansträngt läge menar vi att vi antingen har svårt att bemanna eller att det är hög risk för smitta.

Information sker via e-post från förvaltningen och har du inte fått någon information den här vägen så är det inte ansträngt läge på er förskola eller skola. Det är viktigt att du säkerställer att rätt e-post adress är registrerad i vårt system.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell