Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-08-17 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Teckning med tre barn vid en regnbåge

Nytt läsår med nya förutsättningar

Här får du information om vad som gäller inför skol- och förskolestarten höstterminen 2020 och skolans arbete med att förhindra smittspridning.

Vi hoppas att ni alla haft en bra sommar och känner er redo för vardag igen. Den här sommaren har varit annorlunda på många sätt. Att hålla avstånd, undvika trängsel och tvätta händerna har blivit ett sätt att leva.

I förskolan och skolan fortsätter vi att uppmana barn, elever och personal att hålla god handhygien, hålla avstånd samt att stanna hemma vid förkylning- eller sjukdomssymtom.

Utbildning i skolans lokaler

I dagsläget är utgångspunkten att förskolan bedriver sin verksamhet som vanligt. När det gäller grundskolan ska alla elever vara i skolan och få sin utbildning i skolans lokaler.

Även i gymnasiet kommer utbildningen att ske i skolans lokaler, men med reservation för att viss undervisning eventuellt kommer att ske genom fjärrundervisning under hösten för åk 2 och 3.

Annorlunda vardag

På grund av rådande situation med pandemin kommer det att vara en lite annorlunda vardag. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för förskola och skola och utifrån dessa gör vi följande justeringar mot tidigare år:

  • Inskolning i förskoleklass: De delar av introduktionen där vårdnadshavare deltar kommer att ske utomhus.
  • För skola och fritidshem gäller hämtning och lämning av barn i möjligaste mån utomhus.
  • Föräldramöten kan se ut på olika sätt under hösten pga. att vi måste begränsa större samlingar. Information om hur din förskola /skola kommer du att få efter hand.
  • Vi kommer att fortsätta arbeta med att minimera trängsel genom att i största möjliga mån glesa ut i klassrum och matsal samt undvika större samlingar av elever. Följ information på kommunens hemsida.
  • Öppet hus på gymnasiet kommer eventuellt att ske digitalt.

Vår insats tillsammans gör att vi förhoppningsvis även detta läsår kommer att kunna hålla alla våra skolor öppna. Vi har kontinuerliga kontakter med smittskyddsläkare på regionen för att rådgöra och fatta beslut som krävs om situationen förändras.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell