Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-11-02 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Hand skriver med krita på skoltavla

Konstaterade fall av smitta inom skolans verksamhet

Vaggeryds kommun har sedan ett par veckor konstaterade fall inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter.

Rapporter efter höstlovet visar att smittan ökat och att det idag är ett ansträngt läge på Fågelforsskolan årskurserna 7–9 i Skillingaryd, detta för att flera personer på skolan, såväl personal som elever har bekräftats positiva för Covid-19. Information om detta har sänts ut till alla vårdnadshavare. Det är inte aktuellt att stänga skolan och övergå till distansundervisning just nu.

Åtgärder för att begränsa smittspridning

Barn- och utbildningsförvaltningen vidtar nu flera åtgärder för att begränsa smittspridning och många åtgärder som sattes in under våren sätts nu åter in. Det handlar om att undvika att blanda grupper från olika skolor, ställa in prao, inte ta emot externa besök och heller inte åka på studiebesök. Vidare stärker vi hygienrutinerna på alla våra enheter och gör om schemat så att vi inte blandar elever från olika klasser i omklädningsrum. Vi ställer också om till digitala forum när det passar, bland annat kommer vi att genomföra ett digitalt öppet hus på Fenix.

– Det är viktigt att vi alla tänker på att hålla distans, ha god handhygien och att visa hänsyn. Tillsammans rider vi ut den här vågen också, säger Per-Erik Lorentzon, skolchef.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell