Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-11-05 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Hand med krita

Fågelforsskolan årskurs 7-9 går över till distansundervisning

Undervisning kommer att bedrivas på distans för elever på Fågelforsskolan årskurserna 7-9 från och med imorgon.

Utifrån det ansträngda läget på Fågelforsskolan 7-9 har förvaltningen, i samråd med rektor, beslutat att undervisning ska bedrivas på distans för elever på Fågelforsskolan 7-9 från och med onsdag 4 november till fredag 13 november. Samtliga elever i årskurserna 7-9 förutom grundsärskolan omfattas av beslutet. Beslutet är främst fattat utifrån att skolan på grund av personalbrist inte kan bedriva undervisningen på plats men även för att dämpa den stress och oro som uppstått kopplat till flera fall av Covid-19 på skolan.

- Vi är väl förberedda då samtliga elever på skolan har en egen dator och har jobbat bra med digitalisering under en längre tid. Vi är övertygade att högstadieeleverna och dess lärare klarar detta lika bra som gymnasiet gjorde i våras, säger Per-Erik Lorentzon, skolchef.

Just nu pågår förberedelsearbete på skolan och flera olika frågor ska lösas. Elever som saknar uppkoppling eller av annan anledning inte kan vara hemma och studera kommer att ha möjlighet att sitta på skolan i enskilt rum. Förvaltningen och skolan kommer följa utvecklingen noga och beslut om eventuell förlängning kommer fattas i slutet av nästa vecka. Elever och vårdnadshavare uppmanas att hålla sig uppdaterade via våra ordinarie kanaler.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell