Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Med anledning av distansundervisning på Fenix fram till 1/4

Tidigare i vår gick vi ut med information om att alla elever i åk 3 skulle vara inne på heltid i skolan och att åk 1 och 2 skulle börja alternera efter sportlovet. Skolverket och folkhälsomyndigheten har nu förtydligat restriktionerna och elever får vara inne på skolan som mest 80% av tiden och minst 20% av tiden. Detta innebär att vi nu måste tänka om.

Från vecka 8 gäller närstudier för följande elever enligt ett rullande schema:

Vecka

Distansstudier

Närstudier

8

Åk 3

Åk 1 och 2

9

Åk 1

Åk 3 och 2

10

Åk 2

Åk 1 och 3

11

Åk 3

Åk 1 och 2

12

Åk 1

Åk 2 och 3 (fältstudievecka för EK, NA, SA, TE)

13

Åk 2

Åk 1 och 3

Undantag från rekommendationen kommer även fortsatt att gälla för praktiska moment som inte kan skjutas upp, examinationer som inte går att genomföra på distans, elever på introduktionsprogrammen, inklusive språkintroduktion, och för elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning. Gymnasiesärskolan ingår inte i rekommendationen.

Utbildningsministern har tidigare under december meddelat att vårens nationella prov för gymnasiet också är inställda. Detta för att skolan ska få en möjlighet att fokusera på rätt saker.

Precis som tidigare så kommer distansundervisningen till största del att ske över TEAMS men också över vår lärplattform, It´s learning. Elever som är sjuka ska sjukanmäla sig som vanligt för att undervisande lärare ska veta att den eleven inte finns tillgänglig för undervisning digitalt under dagen. Eleverna ska vara uppkopplade i god tid och vara synliga. Vi vet av erfarenhet att det är lättare att studera om man följer sina vanliga rutiner (klä på sig, äta frukost, sitt på ett bra ställe m.m.).

MVH Anders Crona och Karin Jakobson Rektor


Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell