Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2021-03-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Logotyp Vaggeryds kommun

Förlängning av vårterminen för Hjortsjöskolan åk 4–6

Förvaltningen har i samråd med rektor fattat beslut om att eleverna i årskurs 4–6 skall vara lediga under två dagar var under vecka 10.

På grund av rådande pandemi har Hjortsjöskolan åk 2–6 kommit i ett ansträngt läge och kan inte bedriva undervisning för alla årskurser under vecka 10. Anledningen är att flera ur personalen är hemma på grund av symptom, vård av barn, hemkarantän eller annan anledning. Orsaken till det ansträngda läget är således brist på personal och inte smittspridning även om det förekommit smitta på enheten (< fem personer). Enheten omfattar ca 350 elever och personal.

Förvaltningen har i samråd med rektor fattat beslut om att eleverna i årskurs 4–6 skall vara lediga under två dagar var under vecka 10. Årskurs 6 är lediga måndag-tisdag och de andra årskurserna får besked om lediga dagar under måndagen den 8 mars. De lediga dagarna kompenseras genom att
vårterminen förlängs med två dagar under juni månad. Anledningen till att vi väljer att ge eleverna ledigt och förlänga terminerna är att vi inte bedömer det som möjligt att ha distansundervisning för dessa åldersgrupper.

Information till berörda elever och vårdnadshavare går ut via rektor

Per-Erik Lorentzon
Skolchef

Uppdatering (9 mars):

År 6 lediga måndag och tisdag
År 5 lediga onsdag och torsdag
År 4 lediga fredag

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell