Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Familj i karantän

Information om familjekarantän

Åtgärden familjekarantän; det vill säga att alla i ett hushåll är hemma då någon testat positivt för covid -19, är viktig för att hålla nere smittspridningen. Att vi kontinuerligt har en aktuell bild av smitto- och frånvaroläget i våra förskolor och skolor är fortsatt väldigt angeläget. Därför påminner vi om vad som gäller kring familjekarantän.

När någon i familjen/hushållet får ett positivt provsvar för covid-19, så ska alla i familjen, även barn/elever i förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem samt gymnasium, stanna hemma i sju dagar.

Vad ska jag som vårdnadshavare göra om någon i familjen testar positivt för covid-19?

  • Håll ditt/dina barn hemma från förskola/skola.
  • Vi önskar att ni informerar rektor (för barn i skola kan alternativt skolsköterska informeras) om att konstaterad smitta finns i familjen/hushållet eller om barnet själv är smittad. Rektor/skolsköterska för inte vidare information om vem som är sjuk/i hemmakarantän. Vi följer endast upp antal personer som är sjuka/i familjekarantän.
  • Om ditt barn går i grundskolan åk F-9 ska du även göra en frånvaroanmälan med hjälp av telesvar: 0393-678789

Barn- och utbildningsförvaltningen följer fortsatt upp frånvaro dagligen för barn, elever och personal i syfte att ständigt ha en aktuell bild av läget på varje förskola och skola. Vi följer även upp antal kända konstaterade fall av smitta och antal personer i familjekarantän. Underlaget ligger till grund för beslut om åtgärder för respektive förskola eller skola. Därför är det viktigt att vi får kännedom om konstaterade fall och när en person är hemma på grund av familjekarantän.

Vi vill även ta tillfället i akt att tacka er vårdnadshavare för er förståelse och samarbete.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell