Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Karta

Fågelforsskolan årskurs 9 går över till distansundervisning

Undervisning kommer att bedrivas på distans för elever på Fågelforsskolan årskurserna 9 från och med torsdag 18 mars.

Utifrån ett utbrott i en klass i årskurs 9 på Fågelforsskolan 7–9 har förvaltningen, i samråd med rektor och smittskyddsläkare, beslutat att undervisning ska bedrivas på distans för elever på Fågelforsskolans åk 9 från och med torsdag 18 mars till fredag 26 mars. Samtliga elever i årskurs 9, förutom grundsärskolan omfattas av beslutet. Beslutet är fattat utifrån att hindra smittspridning på skolan. Undervisningen återgår till det normala fr o m måndag 29 mars.

– Beslutet var enkelt att ta då samtliga elever i årskursen haft distansundervisning tidigare. Skolan upplevde att det fungerade bra då och vi är övertygade att det kommer fungera bra nu också, säger Per-Erik Lorentzon, skolchef.

Just nu pågår ett snabbt omställningsarbete och information går ut till elever och vårdnadshavare. En särskild information skickas med alla elever från smittskyddsenheten där det framgår vilka försiktighetsåtgärder man personligen ansvarar för. Bland annat finns information om hur man ska förhålla sig till fritidsaktiviteter.

Elever som saknar uppkoppling eller av annan anledning inte kan vara hemma och studera kommer att ha möjlighet att sitta på skolan i enskilt rum.

Per-Erik Lorentzon
Skolchef, Vaggeryds kommun

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell