Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Ballonger som stiger mot himlen

Det du behöver veta om årets skolavslutningar och student

Även i år blir det en annorlunda skolavslutning och student. Vaggeryds kommun har planerat utifrån de rekommendationer som gäller kring covid-19 för att minska risken för smittspridning och samtidigt skapa förutsättningar för fina och minnesvärda dagar.

Här har vi samlat information om vad som gäller under student och skolavslutning samt tips till dig som är förälder eller vårdnadshavare. Vi behöver alla hålla avstånd till varandra under festligheterna och skolorna förutsätter att den som har förkylningssymptom stannar hemma.

Skolavslutningar

Traditionsenliga skolavslutningar kommer inte kunna genomföras. Varje skola och förskola ansvarar för att arrangera sina avslutningar enligt de rekommendationer som gäller. Förskolor, grundskolor och fritidshem kommer därför inte att bjuda in anhöriga till avslutningarna eller samla stora grupper av elever på samma ställe.

  • Åk F-8 kommer ha skolavslutningar klassvis utan vårdnadshavare.
  • Åk 9 kommer ha avslutning klassvis, max 4 anhöriga per elev får möta upp utanför på angiven plats på skolgården.
  • Åk 1 och 2 på gymnasiet kommer att ha klassvis avslutning utan anhöriga.
  • Åk 3 på Fenix kommer ha klassvis utspring, max 4 anhöriga per student, vänligen respektera de tider som gäller för respektive klasslänk till annan webbplats.

Studenten 11/6

Studentexamen på Fenix kommer att anpassas efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Studenterna kommer springa ut klassvis/i mindre grupper och får tas emot av max fyra anhöriga var. Utspringet sker via altanen som vetter mot sjön. Efter utspringet måste området på baksidan lämnas snarast (enligt Folkhälsomyndighetens direktiv om att begränsa antalet personer). Studenternas utspring kommer livesändas på Fenix facebooksida för de anhöriga som inte kan vara på plats.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell