Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Spadtag för nya Sörgårdsskolan

Mattias Svensson (Bygga), Michael Stener (Bygga), Jerry Karlsson (ordförande i tekniska nämnden) och Jenny Larsen (ordförande i barn- och utbildningsnämnden).

Nu tar vi första spadtaget för nya Sörgårdsskolan

Den nya skolbyggnaden vid Sörgårdsskolan kommer skapa möjligheter för mindre klasser.

När det första symboliska spadtaget av bygget av en ny F–3-skoldel vid Sörgårdskolan i Skillingaryd tas är markarbetet i full gång. Ljudet från grävmaskiner tystnar en kort stund när politiker och tjänstepersoner från Vaggeryds kommun tillsammans med entreprenören Bygga tillsammans sätter spadarna i marken för en ny skola, inklusive fritidshem, för att möta lokalbehoven.

– Jag ser fram emot att få ytterligare en skolenhet i den här delen av Skillingaryd med tanke på hur trångt det är skolan idag. Det är ett av många steg som kommunen behöver ta för att möta den positiva utvecklingen vi har, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

– Jag är jätteglad att detta är första steget i våra skolbyggnationer, det är ju flera stycken vi ska göra nu och det har verkligen varit efterlängtat. Vi vill ha en klasstorlek runt 25 elever och där ligger vi inte i dag. Men den här skolan kommer att göra det möjligt för att skapa mer utrymme för att ge eleverna goda förutsättningar till måluppfyllelse få trygghet och studiero, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Planen är att den nya skolbyggnaden ska stå färdig i september 2022.

– Vi tycker det är roligt och spännande att komma till Skillingaryd. Vi har byggt en hel del industri men inte till offentlig sektor. Vi har blivit väldigt trevligt bemötta från kommunen och det verkar vara en bra kommun att jobba i, berättar Michael Stener från Bygga.

Elever, lärare och personal som idag är på Sörgårdsskolan kommer se den nya skolbyggnaden växa fram varje dag. De ser fram emot det nya huset.

– Vi blickar framåt och tänker hur vi vill använda lokalerna för att få så bra läromiljöer för våra elever som möjligt. Nu när vi får den här fantastiska möjligheten så ska vi använda den fullt ut, säger Anna Fritz, rektor på Sörgårdsskolan.

Det finns ett pedagogiskt koncept och tänk kring byggnaden. Barn- och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun har tillsammans med en grupp rektorer och personal tagit fram ett koncept för den pedagogiska delen av kommunens kommande byggnationer av F-3-skolor. Konceptet handlar om hur de olika ytorna ska utformas och samverka.

– Det tror jag är viktigt, att även personalen får tycka till om hur man ska jobba framöver. Det är roligt att det blir modernt, fräscht och fantastiska pedagogiska byggnader, Jenny Larsen.

– Vi hoppas på att kunna inviga med pompa och ståt när huset är klart, avslutar Claes Karlsson, fastighetschef i Vaggeryds kommun.

Gruppbild

Jonny Johansson, Johan Henriksson, Mattias Svensson, Anna Fritz, Jerry Karlsson, Claes Karlsson, Jenny Larsen och Michael Stener.

Grävmaskin.
Skiss på nya sörgårdsskolan.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell