Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Barn leker med trätallrik

REfokus ett fördjupningsnätverk

Ett samarbetsnätverk mellan förskolorna och ReMida, där vi arbetar med kollegialt lärandeSyftet med nätverket är att fördjupa oss i projekterande arbetssätt, pedagogisk dokumentation, hundraspråklighet och materialets agens.
  • De som deltar ska sedan inspirera andra och sprida vidare både extern och internt

2012, samma år som vårt Kreativa Återanvändningscenter invigdes startade vi upp Guldgruvans nätverk, som då bestod av 4 förskoleavdelningar. Våren 2020 var det 39 avdelningar som deltog i våra nätverksträffar. Anledningen till att vi startade detta nätverk var att vi ville säkerställa att återbruksmaterialet skulle komma till användning på ett pedagogiskt sätt. Nu hösten 2022 tänker vi att alla avdelningar i vår kommun samarbetar mer eller mindre med ReMida på olika sätt, bl.a. genom att ta del av det material vi erbjuder och genom gemensamma pedagogiska möten.

Vi har nu startat ett nytt fördjupningsnätverk som vi kallar REfokus, som innebär regelbundna nätverksträffar på ReMida under läsåret, samt handledning för pedagpger och workshops med barnen.

I samband med studiebesök på ReMida är det också möjligt att boka besök på en förskola för att se hur materialet används tillsammans med barnen.

 

 

Kamera Logga REfokus
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Kerstin Nordenstam