Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
ReMida logga

 ReMida i samverkan

ReMida samverkar med lokala företag för att ta tillvara på deras rest-och spillmaterial

Samverkan med näringslivet

I ReMidas lokal samlas rest- och spillprodukter från företag in. Saker som de tänkt  slänga kan istället få ett nytt liv och användas som ett pedagogiskt material på fritidshem, förskolor och skolor i Vaggeryds kommun. I dagsläget sker samverkan med ca 80 lokala företag som lämnar material eller på annat sätt hjälper till.

Insamling på återvinningscentralen

Vaggeryds återvinningscentral, Samarbete Återvinning och miljö (SÅM) hjälper till med insamling av önskvärda material som besökarna kommer med. Den som lämnar materialet får godkänna att det används som pedagogiskt material inom ReMida.

Resurspersoner

ReMida har många resurspersoner som bidrar på många olika sätt. På måndagar, onsdagar och fredagar har vi hjälp av personer från Daglig verksamhet. Vi har också flera personer som arbetstränar eller språktränar kortare eller längre tid på ReMida.

Kulturaktörer

ReMida samarbetar också med med professionella kulturutövare och har ett samarbete med Unga Spira i Jönköping med stöd av bl.a. Barnkulturpengen. Vi ingår även i det Regionala nätverket Kulturrätten.

Pedagogerna på ReMida är samordnare för Skapande skola ( Kulturrådet).


Metallmaterial från Kinnarps
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Anna Eckert