Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Trähand

 ReMida i samverkan

Verksamheten på ReMida är beroende av spill- och restmaterial. Detta samlas in genom samverkan med lokala företag och kommunens verksamheter.

Samverkan med näringslivet

I ReMidas lokal samlas rest- och spillprodukter från företag in. Saker som de tänkt  slänga kan istället få ett nytt liv och användas som ett pedagogiskt material på fritidshem, förskolor och skolor i Vaggeryds kommun. I dagsläget sker samverkan med ca 80 lokala företag som lämnar material.

Insamling på återvinningscentralen

Vaggeryds återvinningscentral (ÅVC) hjälper till med insamling av önskvärda material som besökarna kommer med. Den som lämnar materialet får godkänna att det används som pedagogiskt material inom ReMida.

Resurspersoner

ReMida har många resurspersoner som bidrar på många olika sätt. På måndagar kommer 4 personer från Daglig verksamhet tillsammans med sin handledare och hjälper till att packa upp material, hålla i ordning i lokalen och arbetar kreativt med materialet. Vi har också flera personer som arbetstränar kortare eller längre tid på ReMida, samt en trygghetsanställning och en "Extratjänst", som hjälper till med många olika praktiska uppgifter.

Kulturarva

Kulturarva är ett projekt som drivs av Elin Ljungqvist och Maria Eklind . ReMida kommer att samarbeta med dem på olika sätt. I vår kommer vi t.ex. att delta på "Kulturarvsdagarna" som de arrangerar på Gummifabriken i Värnamo.

Konstnärer

Inom Skapande skola samarbetar ReMida också med professionella kulturutövare. För närvarande är det konstnär och biolog Jasmine Cederqvist, ljudkonstnär Jan Carleklev, flamencodansare Pia Pohjakallio och Rappare Ulrika Broberg ( FrökenB) vi samarbetar med.

Metallmaterial från Kinnarps
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-05-08

Sidansvarig:

Kerstin Nordenstam

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision