Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Trähand

 ReMida i samverkan

ReMida samverkar med lokala företag för att ta tillvara på deras rest-och spillmaterial

Samverkan med näringslivet

I ReMidas lokal samlas rest- och spillprodukter från företag in. Saker som de tänkt  slänga kan istället få ett nytt liv och användas som ett pedagogiskt material på fritidshem, förskolor och skolor i Vaggeryds kommun. I dagsläget sker samverkan med ca 70 lokala företag som lämnar material eller på annat sätt hjälper till.

Insamling på återvinningscentralen

Vaggeryds återvinningscentral, Samarbete Återvinning och miljö (SÅM) hjälper till med insamling av önskvärda material som besökarna kommer med. Den som lämnar materialet får godkänna att det används som pedagogiskt material inom ReMida.

Resurspersoner

ReMida har många resurspersoner som bidrar på många olika sätt. På måndagar och onsdagar har vi hjälp av personer från Daglig verksamhet. Vi har också flera personer som arbetstränar eller språktränar kortare eller längre tid på ReMida.

Kulturarva

Kulturarva är ett projekt som drivs av Elin Ljungqvist . ReMida kommer att samarbeta med dem på olika sätt. I vår kommer vi t.ex. att arrangera en konstutställning tillsammans med förskolorna i vår kommun i konsthallen "Vinden".

Konstnärer

Inom Skapande skola samarbetar ReMida också med professionella kulturutövare. För närvarande är det konstnär och biolog Jasmine Cederqvist, ljudkonstnär Jan Carleklev, textilkonstnär Karin Furness och ljuskonstnär Evelina Dembacke vi samarbetar med.

Metallmaterial från Kinnarps
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Kerstin Nordenstam