Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Skolmatsedel


Matsedel v 40, 30 september- 4 oktober 2019

Dag

Detta serveras på förskolor och fritidshem:

Måndag

Grekisk kycklingbiff, mango- och currydressing serveras med pasta

Vegetarisk: Vegbiff, mango- och currydressing serveras med pasta

Tisdag

Kasslergratäng med broccoli, serveras med ris

Onsdag

Blodpudding med strimlat rökt kalkonkött, lingonsylt och potatisbullar

Vegetarisk: Klimatpaj med kall sås

Torsdag

Soppdag: Potatis- och purjolökssoppa och fisksoppa (sej, lax, torsk) med ägg- våffla och sylt

Fredag

Veckans husmansrätt: Kalops med kokt potatis. Kött från Dackebygdens Gård

Vegetarisk: Hulkenbiffar med kokt potatis och dillsås


Matsedel v 41, 7- 11 oktober 2019

Dag

Detta serveras på förskolor och fritidshem:

Måndag

Korv från Vaggeryds Chark, gurksallad och potatismos

Vegetarisk: Falafel, gurksallad och potatismos

Tisdag

Kökets panerade fisk med remouladsås och kokt potatis. Fisken är MSC-certifierad

Onsdag

Kycklingwook med nudlar

Vegetarisk: Grönsakswook med quorn och nudlar

Torsdag

Biffstroganoff med ris

Fredag

Fredagsmys: Färslimpa med tomat och ost, stekt potatis och gräddsås Certifierad soyafärs

 

Matsedel v 42, 14-18 oktober 2019

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Skinksås serveras med pasta

Vegetariskt: Broccolipaj med kall sås

Tisdag

Ugnsgratinerad lax, kall dill och citronsås, kokt potatis

Onsdag

Kycklingfilé med masalasås och bulgur

Vegetariskt: Marinerad quornfilè

Torsdag

Måltidens dag: Hamburgare med bröd och klyftpotatis serveras med picklad rödlök, coleslaw och dressing

Fredag

Soppfredag: Morotssoppa och gulaschsoppa serveras med ostsmörgås. Kött från Dackebygdens Gård

Vegetariskt: Morotssoppa

 

Matsedel v 43, 21 - 25 oktober 2019 - FN vecka: tema Världens mat

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Marocko: Tagine med couscous

Vegetariskt: Asiatisk grönsaksgryta

Tisdag

Italien: Lasagne med soyafärs

Onsdag

Brasilien: Brasiliansk fisktacos med salsa och dressing

Vegetariskt: Vegetarisk taco med salsa och dressing

Torsdag

Thailand: Tom Yan Kung med nudlar

Fredag

Grekland: Fetaostbiffar, rostad potatis och tzatziki

Vegetarisk: Fetaostgratinerad grönsaksbiff, rostad potatis och tzatziki


Matsedel v 44, 28 oktober - 1 november 2019 Lovvecka skolorna. Avvikelser från matsedeln kan förekomma denna veckan, fråga i ditt kök om avvikelser kommer ske.

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

Måndag

Ugnsbakad lax med kokt potatis och dragonsås

Vegetarisk: Kikärtsbiffar med kokt potatis och dragonsås

Tisdag

Kycklinggryta med curry serveras med kokt ris

Onsdag

Blodpudding med strimlat rökt kalkonkött, lingonsylt och potatisbullar

Vegetarisk: Klimatlasagne

Torsdag

Spagetti Carbonara

Fredag

Veckans husmanskost: Kålpudding, kokt potatis, brunsås och lingonsylt

Vegetarisk: Kaneldoftande quorn med kokt potatis och brunsås

 


Matsedel v 45, 4 - 8 november 2019

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

 

Måndag

Schnitzel på kalkon, bearnaisesås och ugnsrostade rotfrukter

Vegetarisk: Schnitzel på couscous, bearnaisesås och ugnsrostade rotfrukter

Tisdag

Fiskgratäng med potatismos. Fisken är MSC- märkt

Onsdag

Pytt i panna med rödbetor och kall sås

Vegetarisk: Rotfruktspytt med rödbetor och kall sås

Torsdag

Sopptorsdag: Grönsakssoppa och kycklingsoppa serveras med ostsmörgås

Fredag

Fredagsmys: Tacobuffé med mexikanska tillbehör. Nötkött från Dackebygdens Gård

Vegetarisk: Tacobuffé med mexikanska tillbehör. Certifierad soyafärs


Matsedel v 46, 11 - 15 november 2019

Dag

Detta serveras på förskolor och skolor:

 Måndag

 Falukorv från Vaggeryds Chark med stuvad spenat och kokt potatis

Vegetarisk: Veggikorv med stuvad spenat och kokt potatis

Tisdag

.Kycklingklubba sedrveras med tzatziki och bulgur. Förskolan - kycklingfilé

Onsdag

Spagetti med köttfärssås. Nötkött från Dackebygdens Gård

Vegetarisk: Soyafärs ala bolognese och spagetti

Torsdag

Sprödbakad torsk serveras med dillsås och kokt potatis

Fredag

Mexikansk frestelse. Soyafärs, majs och potatis i tacosås

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2018-10-04

Sidansvarig:

Elsebeth Sandén

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision