Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Sopmaskin med borstar som rengör en gata

Gatusopningen av villagator startar vecka 12

Tekniska kontoret har börjat med den maskinella gatusopningen. Vi prioriterar genomfartsvägar, bussgator samt gång- och cykelvägar.

Först sopar vi genomfartsgator, prioriterade gator och centrum i Vaggeryd och Skillingaryd. Vecka 12 påbörjar vi sedan gatusopningen av villagator i övriga orter med körordningen Hok, Hagafors, Byarum, Bondstorp, Klevshult, samt villagator i Skillingaryd och till sist Vaggeryd. Gatusopningen är väderberoende och kan därmed komma att ta tid.

För att underlätta den maskinella gatusopningen ombeds fastighetsägare att hålla gångbanan ren vid den egna fastigheten. Sopa ut sand från fastighetskant och trottoar så tar vi upp sanden i samband med vårens gatusopning. Sopa dock inte ut grenar och kvistar från träd och buskar då dessa fastnar i maskinerna. Tänk även på var du parkerar bilen under den här perioden så att den inte är i vägen för maskinen.

Skyltar på gatorna och sms

Tekniska kontoret kommer att använda sig av olika kanaler för att informera när gatusopningen är på gång. Vi kommer att sätta ut skyltar på gatorna samt skicka ut sms för att uppmärksamma fastighetsägare på att sopning i området sker inom kort.

Klipp häcken!

Du som har en häck eller träd som sticker ut från den egna tomten och skymmer sikten vid en gatukorsning eller utfart ska beskära eller ta bort detta. Detta ska göras dels för att maskiner som sköter gatorna behöver komma fram och dels vill vi förhindra att en olycka händer på grund av skymd sikt.

Har du några frågor eller funderingar, vänligen kontakta tekniska kontoret. Du hittar kontaktuppgifterna under fliken "kontakt" längre upp på den här sidan.

SMS-avisering vid kommande gatusopning

Tekniska kontoret använder sig ibland av sms för att få ut viktig samhällsinformation till kommuninvånare. Det sker främst i samband med vattenavstängningar men även vid andra tillfällen som till exempel när vi vill informera om kommande gatusopning.

Tjänsten skickar ut sms till alla mobiltelefoner som är kopplade till de adresser som berörs. Om du exempelvis har ett abonnemang i ditt arbete eller mobil med kontantkort finns dessa inte registrerade på din hemadress och då får du ingen sms-avisering om du inte aktivt har registrerat ditt mobilnummer. Du kan enkelt registrera ett nytt mobilnummer för sms-avisering via följande länk:

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Linda Viskic