Huvudmeny

!

VIKTIGT MEDDELANDE!
Uppdatering av kommunens växelsystem
Vaggeryds kommuns växelsystem kommer att uppdateras mellan 16:30-18:00 idag, torsdag. Med anledning av uppdateringen kan avbrott och/eller andra störningar förekomma när du försöker nå våra olika verksamheter under den tiden.

Läs mer

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Svenarums förskola

Svenarums förskola

Svenarums förskola ligger cirka 12 km från Vaggeryds tätort och har gemensamma lokaler med skolan på orten. Förskolan består av en avdelning med barn i åldern 1-5 år.

Vårt lantliga läge gör att bondgården och naturen är ett självklart inslag i vår verksamhet. Vi utforskar vår närmiljö tillsammans med barnen och rör oss mycket ute bland gårdarna och i skogen. På så vis har vi möjlighet till närkontakt med bland annat hästar och kor. Barnen som sover gör det utomhus i sina vagnar.

Förskolan har ett nära samarbete med skolan och skolans elever kommer varje vecka och läser för förskolebarnen. Frukost och lunch äter vi i skolans matsal.

Vi utgår ifrån ett utforskande arbetssätt och vi arbetar med tema/projekt, där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. För att få fatt i barnens tankar och idéer strävar vi efter att vara nära barnen och ha ett inlyssnande förhållningsätt. Genom pedagogisk dokumentation följer vi barns utveckling och lärande, vilket ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete. I vårt arbete är lärplattan ett viktigt redskap. I vår pedagogiska miljö använder vi oss av en hel del ofärdigt material från ReMida, vilket inbjuder barnen till att utforska, prova och undersöka.

Aktuellt från förskolan

Det finns inga artiklar att visa
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-11-02

Sidansvarig:

Kristina Pålsson

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision