Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • 2018-12-10 Kommun och politik,Jobba i Vaggeryd

  Utdelning av priser och förtjänsttecken

  Allmänheten är välkommen att närvara vid utdelning av kommunens priser och förtjänsttecken den 10 december kl. 17:30 till 18:30.
 • 2018-12-10 Bygga, bo och miljö

  Stubbar grävs bort på Västra strand

  Från och med vecka 49 har Tekniska kontoret påbörjat arbetet med att anlägga nya tomter, kommunala gator samt vatten och avlopp enligt antagen detaljplan på Västra strand.
 • 2018-12-07 Uppleva och göra

  Anmälan till simskola öppen

  Från och med söndag 25 november kl 09.00 kan du göra webbanmälningar till vårens simgrupper och vattengymnastik i Skillingaryd och Vaggeryd.
 • 2018-12-06 Bygga, bo och miljö

  Invigning av nya vattenverket

  13 december inviger vi Vaggeryds kommuns nya vattenverk med hållbar och säker vattenrening dimensionerat både för nutidens och framtidens invånare i Vaggeryds kommun.
 • 2018-12-06 Trafik och gator

  Ny e-tjänst för att ansökan om grävtillstånd och TA-planer

  Från och med 1 januari 2019 inför tekniska kontoret en e-tjänst för att ansöka om grävtillstånd och TA-planer. Syftet med tjänsten är att underlätta och snabba på beslutsprocesserna för grävtillstånd och TA-planer. Den kommer underlätta för de sökande bland annat genom att vissa uppgifter kommer att kunna återanvändas och de får tillgång till ett kartsystem direkt i e-tjänsten.
 • 2018-12-05 Trafik och gator,Bygga, bo och miljö

  Information om vinterväghållning

  Vaggeryds kommun täcks ofta vintertid av ett vackert snötäcke till mångas glädje. Det innebär mycket arbete för vinterväghållningen. Framför allt påverkar det framkomligheten för både gångtrafikant och bilist. Nedan följer en beskrivning av hur Vaggeryds kommun arbetar med vinterväghållningen.
 • 2018-12-05 Bygga, bo och miljö,Trafik och gator

  Nu skapas vattennära mötesplatser på
  Södra Park i Vaggeryd

  Arbetet med att skapa vattennära mötesplatser längs Lagan på Södra Park-området fortsätter. Hittills har röjning pågått i ett par månader under hösten 2018. Nu kommer grävmaskiner etc. att ta fram ytor för lek, förbättra våtmarken och grundlägga för ängsmarker.
 • 2018-12-04 Bygga, bo och miljö

  Adresser med gårdsnamn utökas med siffra

  Enligt svensk standard ska alla adresser innehålla ett nummer efter gårdsnamnet. För att anpassa oss till den nya standarden kommer vi att göra förändringar i adresser som utgörs av gårdsnamn.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision