Majken och Rolf Grenthes Stiftelse

Majken och Rolf Grenthes Stiftelse delar årligen ut stipendier till elever på Fenix Kultur- och Kunskapscentrum/Hjortsjöskolan och till Waggeryds Museiförening samt ett personligt stipendium till en framstående kvinnlig idrottare eller ledare.

Stiftelsen är grundad av sonen Ingmar Grenthe år 2008 i tacksamhet till samhället han växt upp i. Vaggeryds kommun förvaltar stiftelsens tillgångar.

Majken arbetade som gymnastiklärare och Rolf grundade och drev möbelföretaget Balder i Vaggeryd.

Ingmar anser att Vaggeryds kommuns politiker under 40–50 talen var framsynta och att de såg till att utbildningsmöjligheter växte fram i samhället. 2008 grundade således Ingmar stiftelsen som årligen delar ut 20 000–30 000 kronor till Fenix Kultur- och Kunskapscentrum/Hjortsjöskolan samt Waggeryds Museiförening.

Förutom dessa så delas även ett personligt stipendium ut på 5 000 kronor till en framstående kvinnlig idrottare eller ledare som är under 30 år. För att erhålla detta stipendium måste kvinnan nomineras av sin förening eller organisation. Det kan alltså inte sökas av den enskilda.

Nominera

Är ni en idrottsföreningen som önskar nominera kandidater till stipendiet så skicka e-post med motivering och gärna foton, tidningsurklipp med mera till någon av styrelseledamöterna.

Nomineringen ska komma styrelsen tillhanda under perioden januari till och med april.

Välkommen att kontakta styrelsen vid frågor.

Stiftelsens styrelse

Kenneth Lindelöf (ordförande)

kenneth.lindelof@telia.com

Thore Ohlsson (vice ordförande)

thore.ohlsson@telia.com

Lena A Widesdotter (sekreterare)

lena@widesport.se

Tidigare stipendiater

2016 Indra Andersson, Vaggeryds Bordtennisklubb

2015 Rebecka Henriksson, ledare Skillingaryds Innebandyklubb

2014 Jessica Johansson, ledare Skillingaryds Gymnastikförening

2013 Julia Fredriksson, bordtennisspelare

2011 Jessica Manley, ledare Vaggeryds Handbollsklubb

2010 Michaela Arvidsson, luftgevärsskytt

Tre personer och ett diplom

Jessica Johansson, Skillingaryds Gymnastikförening, fick stipendiet 2014.

2016-11-14

Simon Hjälmarö