Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv – Trafik och gator

Nyheter i kronologisk ordning från Trafik och gator.

 • 2018-04-17

  Avstängning av Ödestuguvägen i Vaggeryd

  På grund av arbete med VA-ledningar till den kommande byggnationen i kvarteret Tor kommer delar av Ödestuguvägen mellan Storgatan och Narvavägen att stängas av för trafik från och med torsdagen den 19 april. Arbetet beräknas ta 4 veckor.  
 • 2018-04-13

  Gatusopningen av villagatorna startar vecka 17

  Den maskinella gatusopningen av kommunala gator och vägar är väldigt beroende av vädret. Det går inte att sopa när det är för mycket snö och is, eller när det regnar för mycket.
 • 2018-02-19

  Information om vinterväghållning

  Vaggeryds kommun täcks av ett vackert vintertäcke till mångas glädje. Det har även inneburit mycket arbete med den kommunala vinterväghållningen. Framför allt påverkar det mångas framkomlighet både som gångtrafikant och som bilist. Tekniska kontoret har fått in många frågor och synpunkter som vi samlar ihop, diskuterar och tar lärdom av. Nedan följer en beskrivning av hur Vaggeryds kommun arbetar med vinterväghållningen idag.
 • 2017-11-13

  Tätare turer med Krösatågen från 10 december

  Krösatågen storsatsar med fler turer mellan Halland och Småland. Från och med den 10 december får du sju turer i vardera riktning, varje vardag inom Halland och vidare mot Småland. Dessutom blir det ännu bättre förbindelser till och från Jönköping.
 • 2017-10-02

  Nu bygger vi nytt vattenverk för Vaggeryd

  Ett nytt vattenverk kommer nu att byggas för att komma tillrätta med problemet med missfärgat vatten i Vaggeryd. Vattenverket kommer att placeras i korsningen Badplatsvägen/Jönköpingsvägen - vid den norra infarten till Vaggeryd. Byggnationen påbörjas i oktober och kommer att påverka dig som bor i området under dagtid genom byggtrafik, minskad framkomlighet och ett visst buller från entreprenadmaskiner och dylikt.
 • 2017-09-25

  Satsning på Krösatågen i Halland och Småland

  Hallandstrafiken och Jönköpings länstrafik storsatsar på Krösatågen. De närmaste tre åren investeras 15 miljoner kronor i ett projekt som ska öka resandet på sträckan Halmstad-Värnamo-Nässjö/Jönköping.
 • 2017-09-01

  Järnvägssatsningar genom Vaggeryd med i nationella planen

  Trafikverket har presenterat sitt förslag till nationell plan för transportsystemet 2018-2029. Med i planen för åren 2024-2029 finns en modernisering av järnvägen mellan Värnamo-Vaggeryd-Nässjö-Jönköping. Detta innefattar elektrifiering och höjd hastighet för järnvägen som går genom Vaggeryds kommun.
 • 2017-04-07

  Byggnation i Lyckorna

  Med anledning av hög efterfrågan på bostadshus i Vaggeryd har Vaggeryds kommun tecknat ett avtal med Pålsson Bygg om att upprätta 12 småhus i området Lyckorna strax söder om Östermovägen. Nu påbörjas anläggningsarbetet i området.
 • 2016-09-14

  Nya elfordon i trafiken

  Det blir allt mer vanligt med mindre elfordon såsom Segways, Gyroways, Hoverboards, elcyklar etc. i trafiken. Gemensamt för dessa är att de är fordon som saknar en traditionell motor.
 • 2016-06-17

  Vaggeryds kommun reagerar på inställd nattbuss

  Med anledning av att Jönköpings länstrafik beslutat att ställa in nattbuss från Jönköping till Värnamo via Vaggeryds kommun, diskuterad kommunstyrelsens arbetsutskott frågan och beslutade att skicka följande skrivelse till länstrafiken:
 • 2016-05-31

  Blommor stjäls ur kommunens planteringar

  Att gräva upp blommor och lökar från planteringarna på allmänna platser är ett dåligt sätt att göra skillnad på. Särskilt tråkigt eftersom kommunens gatu- och parkenhet är så bra på att göra det fint och trevligt.
 • 2016-02-01

  Förhandling om västlig sträckning av höghastighetsjärnvägen

  Sverigeförhandlingen presenterade den 1 februari vilken sträckning som höghastighetsjärnvägen ska ta genom Småland och vilka stationsorter som är aktuella att inleda förhandling med.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-07-27

Sidansvarig:

Simon Hjälmarö

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision