Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Co-Workingställe.

Nytt co-workingställe öppnar i Vaggeryd: En plats för samarbete och gemenskap

Inom kort kommer Vaggeryd att välkomna ett nytt tillskott till den lokala affärs- och arbetsgemenskapen när ett nytt co-workingställe slår upp sina dörrar den 1 september.

Vi hade möjligheten att prata med Maria Ygemar, fastighetschef på PHL Fastigheter, som står bakom initiativet, för att lära oss mer om deras vision och vad de hoppas uppnå med denna nya satsning.

Att erbjuda ett co-workingställe i Vaggeryd har varit en idé som länge legat i luften och enligt Maria är det en produkt som verkligen behövs som ett komplement till de befintliga kontorsutrymmena. "Vi saknar ett co-workingställe och vi tror att det är en produkt som behövs som ett komplement till övriga kontor", förklarar hon.

Fördelarna med att erbjuda co-workingutrymmen är många enligt Maria. Förutom att erbjuda en plats för de som arbetar hemifrån att träffa andra och utbyta erfarenheter kommer co-workingstället att ligga centralt i Vaggeryd vilket gör det till en synlig och tillgänglig plats för både företagare och invånare.

Den typiska användaren av co-workingstället beskrivs av Maria som någon som kanske arbetar som konsult och utgår från sitt hemmakontor. Men med en blandning av olika hyresgäster, inklusive företag som Wetterhälsan Företagshälsovård, förväntar sig Maria en mångfald av användare som kommer att dra nytta av faciliteterna.

Faciliteterna på co-workingstället inkluderar ett gemensamt kök, lounge och konferensrum - allt för att skapa en trevlig och funktionell arbetsmiljö. Förutom de grundläggande bekvämligheterna kommer PHL att arbeta aktivt för att främja gemenskapen genom gemensamma fikastunder och andra evenemang.

Även om co-workingstället ännu inte har öppnat sina dörrar har PHL Fastigheter stora förhoppningar för framtiden. "Den ligger centralt och det kommer att skapa ett flöde på människor i centrum, trots att det inte är en butiksverksamhet", säger de.

För dem som överväger att använda ett co-workingställe för första gången ger Maria ett enkelt råd: "Våga testa något nytt."

När det gäller framtiden ser Maria fram emot att samarbeta med andra lokala företag och organisationer för att främja gemenskapen och affärsmöjligheterna för co-workinganvändarna. "Samarbetet i övrigt i kommunen fungerar väldigt bra, så jag tror att när detta väl kommer igång så kommer det att ge sig med tiden", säger de.

Med öppningen av det nya co-workingstället hoppas PHL Fastigheter skapa en dynamisk och inspirerande miljö där företagare och kreativa människor kan mötas, samarbeta och växa tillsammans.

Maria Ygemar.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson