Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Storinvestering på gång i Vaggeryd: EQT tar över fyra fastigheter för expansiv satsning

En betydande affär har nyligen ägt rum på Södra Stigamo och i närheten av travbanan i Vaggeryd. EQT, ett av världens ledande privata riskkapitalbolag, har förvärvat fyra fastigheter och tomter från det lokala företaget Aspehofs Fastigheter.

Hampus Otterhäll, investeringsansvarig på EQT i Norden, betonar att detta förvärv är en satsning på framtiden och har potential att generera ett betydande antal arbetstillfällen.

Aspehofs Fastigheter, som drivs av Johan Aspehof, har under åren utvecklat flera anläggningar på Södra Stigamo, som sedan har hyrts ut till olika företag, inklusive världsledande trucktillverkaren Kion Group, Emotion och Lotus Furniture. Ofta har byggföretaget Ylab, även det baserat i Lekeryd, ansvarat för själva byggprocessen.

Den senaste transaktionen innebär att Aspehofs Fastigheter säljer fyra fastigheter och tomter till EQT, totalt omfattande cirka 120 000 kvadratmeter mark, motsvarande ungefär 18 fotbollsplaner. En av dessa fastigheter är redan bebyggd och hyrs av Kion Group. Köpesumman har inte offentliggjorts.

Johan Aspehof förklarar att tre av de sålda fastigheterna för närvarande står obebyggda men kommer att bebyggas inom kort. Dessa byggnader kommer att omfatta totalt 57 500 kvadratmeter och placeras både på Södra Stigamo och i närheten av travbanan.

Enligt avtalet kommer Aspehofs Fastigheter även att ansvara för uppförandet av logistikbyggnaderna åt EQT, som sedan tar över ansvaret för uthyrningen till hyresgäster.

Hampus Otterhäll ser positivt på framtiden för logistik- och lagersektorn och förväntar sig att den första hyresgästen kommer att vara klar inom kort. Den första anläggningen förväntas stå klar om ett år och kommer att ligga norr om travbanan och längs E4:an. Han öppnar även för möjligheten att någon av fastigheterna kan användas för montering eller tillverkning.

Johan Thorsell, näringslivschef i Vaggeryds kommun, välkomnar EQTs inträde i kommunen och ser fram emot att detta kan öppna upp för fler internationella etableringar i framtiden.

Nyheter från vaggeryd.se/naringsliv

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson