Huvudmeny

!

VIKTIGT MEDDELANDE!
Uppdatering av kommunens växelsystem
Vaggeryds kommuns växelsystem kommer att uppdateras mellan 16:30-18:00 idag, torsdag. Med anledning av uppdateringen kan avbrott och/eller andra störningar förekomma när du försöker nå våra olika verksamheter under den tiden.

Läs mer
Porträttbild av person framför svart byggnad

Jobba i Vaggeryd

twitter

Det är väldigt meningsfullt

Carl-Johan omskolade sig till undersköterska när han blev varslad. Nu stortrivs han på Skogsvägens korttids och fritids.

– När jag blev varslad 2009 fick jag en tankeställare att jag kanske inte skulle vara kvar inom industrin utan prova på att arbeta med människor. Det fick mig att tänka om. Jag hade väldigt tur som genom arbetsförmedlingen fick möjlighet att läsa till undersköterska under ett år och fick prova på att praktiser och jobba på olika boenden och verksamheter inom kommunen.

Sedan några år jobbar nu Carl-Johan på Skogsvägens korttids och fritids. Det är en verksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariation och som inte klarar sig själva. De kan dels komma till Skogsvägens fritids för eller efter skoldagen eller på lov eller tillfälligt vistas kortare perioder på boendet för att få miljöombyte och rekreation samtidigt som anhöriga kan få avlastning.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att jag känner att jag gör något meningsfullt. Jag kan påverka en människas vardag till det bättre. Det är också utvecklande och vi har väldigt stor möjlighet att påverka vårt jobb. Till exempel fick personalen vara med och planera hur våra fina lokaler skulle bli när vi byggde nytt.

– Det so är utmanande är att alla ungdomarna som är här är olika. Man måste ha olika förhållningssätt till de olika individerna. Vi försöker också att ge dem bättre självförtroende, att de ska våga tro på sig själva, vara delaktiga och självständiga. Ibland kanske de har blivit lite för omhändertagna och beskyddade så de har inte övat sig på att ta initiativ och vara delaktiga.

Hur är det att jobba inom kommunen?

För det första är det ju en trygg och säker anställning som inte är så beroende av konjunkturens svängningar. Jag skulle vilja uppmuntra den som funderar på olika yrken att testa på ett sådant här yrke. Många har föreställningar om hur det är att jobb inom vården, men det finns så många olika yrken och jobb och det är väldigt meningsfullt att jobba med människor.

Publicerad:

2018-01-12

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision