Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2021-09-20 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Byggnadsskiss.

Den här byggnaden planerar G rent att uppföra på den nya marken intill Mekonomen i Vaggeryd.

Maskinuthyrningsföretag expanderar i Vaggeryd

Företaget G rent, som hyr ut maskiner till privatpersoner och företag, köper 5000 m² mark av kommunen för att bygga nya lokaler.

Vid årsskiftet köptes W-rent i Vaggeryd upp av G rent som har sin bas i Anderstorp. Sedan köpet har G rent målinriktat jobbat på att hitta ny mark för expansion i Vaggeryd. Nu är köpet färdigställt, för en yta som är 5000 m² stor vid Mekonomen i Vaggeryd.

– På den nya platsen tror vi att vi får bättre exponering. Vaggeryd är en expansiv ort med draghjälp från Jönköping. Den här satsningen i Vaggeryd känns bra, säger Jörgen Abrahamsson, ägare på G rent.

Företaget påbörjar nu sin process med etablering och byggnation. Till nästa sommar räknar Jörgen Abrahamsson med att verksamheten kan vara på plats i den nya byggnaden, som blir 450-500 m² stor.

Utöver Vaggeryd har G rent även verksamhet i Ljungby, Värnamo och Anderstorp.

– Vaggeryds kommun är en het marknad att etablera sig på. Det gäller för såväl stora som små företag och på olika geografiska lägen i kommunen. Vi välkomnar G rent och fortsätter nu stödja företaget i sin etablering här, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm