Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2022-02-09 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Niklas Andersson, Divisionschef för Logistics inom DFDS, tar det första "spadtaget" för logistikanläggningen som ska ge 150 nya arbetstillfällen.

Niklas Andersson, Divisionschef för Logistics inom DFDS, gräver det första spadtaget för logistikanläggningen som ska ge 150 nya arbetstillfällen.

Transport- och logistikföretag sätter spaden i marken på södra Stigamo

Under tisdagen satte rederi- och logistikföretag DFDS första "spaden" i marken, tillsammans med fastighetsbolaget CH Square. Byggnaden på södra Stigamo, som ska bli 36 000 m² stor, kommer att stå redo för 150 nya arbetstillfällen i början av 2023.

Det råder full aktivitet på södra Stigamo, industriområdet längs E4:an i norra delen av Vaggeryds kommun. Grävmaskiner, traktorgrävare och truckar arbetar flitigt på olika delar av det över 200 hektar stora området.

I tisdags sattes spaden i marken för ytterligare en ny etablering. Nu är det DFDS, ett rederi- och logistikföretag, som har valt att uppföra en logistikanläggning på just södra Stigamo på grund av det strategiska läget i Norden. Under högtidligare former sattes grävmaskinens skopa i marken och markerade starten på det som till nästa årsskifte ska leda till 150 nya arbetstillfällen. CH Square heter fastighetsbolaget som tillsammans med DFDS utvecklar fastigheten som köpts av Vaggeryds kommun.

Enheten omfattar 36 000 m² och kommer stå klar i början på januari 2023.

Vid det första spadtaget deltog representanter från fastighetsutvecklarföretaget CH Square, transport- och logistikföretaget DFDS, samt representanter från kommunledningen i Vaggeryds kommun.

Vid det första spadtaget deltog representanter från fastighetsutvecklarföretaget CH Square, transport- och logistikföretaget DFDS, samt representanter från kommunledningen i Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm