Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2022-02-17 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Vill du ha besökare som stannar längre?

Besöksnäringsföretag i Kronoberg, Jönköping och Kalmar bjuds in till digital workshop i tre delar med syfte att skapa smartare sätt för att besökarna ska stanna längre. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

Smålands turism bjuder in besöksnäringsföretag från Kronoberg, Jönköping och Kalmar till en serie workshops där vi tillsammans ska skapa smartare sätt att jobba för att besökarna ska stanna längre. Det blir stort fokus på att dela erfarenheter, tips och tricks med varandra. Vi ska också skapa nya och effektivare sätt att arbeta på. Det kan vi göra när vi förstår både kunden och oss själva lite bättre. Tillsammans bygger vi en verktygslåda som blir oslagbar för att både utveckling och marknadsföring!

Varför vill vi att våra besökare ska stanna längre? För den enskilde gästen blir den en vinst för att den får bli bortskämd med mer av det goda vi har att erbjuda. För entreprenörna blir det en bättre affär när kunden har mer tid på sig och antingen väljer övernattning istället för ett dagsbesök eller stannar en eller till och med ett par extra nätter. För regionen är det en del i hållbarhetsarbetet som ska öka de positiva och minska de negativa effekterna av turismen. Erfarenheter från andra regioner visar att en gäst som stannar längre spenderar mer pengar, är nöjdare, bidrar till fler jobb och ett lägre slitage på samhälle och miljö.

  • 2 mars, kl 08:30-11:30
  • 22 mars kl. 08:30-11:30
  • 7 april kl. 08:30-11:30

Du får ut mest av workshoparna om du är med minst 2 av 3 gånger, men det är inget hinder för att delta om du inte kan vara med vid alla tillfällen.

Vi kommer att arbeta tillsammans under tre halvdagar som leds av Svensk Destinationsutveckling. Målet är att var och en som deltar ger och får kunskap och konkreta tips som lätt går att använda i sin egen verksamhet.

Observera att det finns ett begränsat antal platser och först till kvarn gäller!

Anmälan mailas till amanda.elofsson@destinationsmaland.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm