Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2022-03-18 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Närbild på tyger.

Genrebild.

Ny etablering: Yaytrade, cirkulär marknadsplats för kläder

Yaytrade nischar sig på att vara en cirkulär marknadsplats för premiumkläder. Nu tar bolaget sikte på internationell marknad, och flyttar sitt lager till södra Stigamo i Vaggeryds kommun, från Stockholm.

På Yaytrades digitala plattform säljs begagnade skor och kläder, överproduktion eller provexemplar inom premiumsegmentet, ofta i samarbete med influencers och svenska modemärken. Även privatpersoner använder plattformen för att sälja plagg, skor och inredning, likaså försäljare som har möjlighet att skapa egna digitala “pop up-butiker”.

David Knape, VD på Ytrade Group, berättar att företaget sedan starten 2017 har hittat en affärsmodell och nisch som tillåtit företaget att växa kraftigt de senaste två åren.

– Vi ser logistiken som en viktig del i vår styrka och det vi kan hjälpa våra kunder med utöver själva utförsäljningen. Skicka allt till oss, så sköter vi logistiken. Målet är att bygga en större grupp med tjänster inom cirkulärt mode, med mycket synergier inom gruppen, och placeringen i Stigamo är vald utifrån det, säger David Knape, VD på Ytrade Group.

Byggnaden blir 23 000 m² och står klart för inflytt i november 2022. Etableringen bidrar inledningsvis till 100 arbetstillfällen. Marken säljs av Vaggeryds kommun.

– Vi hanterar två typer av varuflöden, dels påsar med kläder från privatpersoner som skickas till vårt lager, där vi sorterar ut det som håller den nivå vi efterfrågar och fotograferar och lägger ut det till försäljning. Dels tar vi emot provexemplar, utgående lager och liknande från premiummärken.

Flytten möjliggör en fortsatt expansion och utveckling för Yaytrades verksamhet, däribland effektiviseringar och på sikt automatiseringar i flertalet av de led som tidigare skötts manuellt.

- Vi välkomnar Yaytrade till vår kommun. Det glädjer oss att vi får ett nytänkande företag till vår kommun som bygger på ett cirkulärt tänk, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm