Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är ändrad 2022-04-20 men kan vara inaktuell.

Publicerad:

Med en regional besöksnäringsstrategi, där vi tydliggör vem som gör vad, skapar vi en bättre upplevelse för både besökare och invånare. Foto: Robert Brolin

Gemensam besöksnäringsstrategi för Jönköpings län

Under våren har Region Jönköpings län och Smålands Turism tillsammans påbörjat arbetet med en besöksnäringsstrategi för länet. Målet med strategin är att skapa en gemensam riktning för framtiden och tydliggöra vem som gör vad kopplat till besöksnäringen.

I den regionala utvecklingsstrategin för Jönköpings län finns ett tydligt utpekat mål om att utveckla besöksnäringen i stad och landsbygd. En viktig utgångspunkt för arbetet är att ta fram en gemensam strategi för länets besöksnäring, då en sådan aldrig har funnits. Den regionala besöksnäringsstrategin ska vara klar i mitten av 2023.

Flera delar inkluderas

Strategin för länet kommer innefatta hela besöksnäringen. Förutom privatturism inkluderas även affärsresande med möten och evenemang. Syftet är att identifiera besöksnäringens potential, att peka ut prioriterade områden och att kraftsamla kring en gemensam färdriktning framåt för näringens utveckling. En gemensam strategi kommer även innebära möjligheter för att tillföra resurser och utvecklingsinsatser kopplat till besöksnäringen.

Så här kan du delta

Besöksnäringen bidrar till en attraktiv livsmiljö och är starkt förknippat med en samhällsutveckling och engagerar många, både inom näringsliv, det offentliga och många ideella krafter på en plats. För att få en väl förankrad strategi kommer arbetet med att ta fram strategin vara en involverande process där regionala aktörer, kommuner, företagsfrämjande aktörer och besöksnäring involveras i arbetet genom workshops.

Du kan läsa mer om planerade workshops och tidsplan på Regional utvecklings webbsida: utveckling.rjl.se/besoksnaringsstrategi Länk till annan webbplats.

Finansiering

Besöksnäringsstrategin finansieras av Region Jönköpings län och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden genom React EU. Region Jönköpings län är projektägare och tar fram strategin i samverkan med Smålands Turism.*

Projektledare för besöksnäringsstrategin är Katrin Löwe, Regional utveckling

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm