Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Näringslivschef Johan Thorsell laddar för 2024.

2024 - nu kör vi!

Januari har börjat med en rivstart som gör att vi verkligen ser fram emot det här nya året. Utveckling, samarbete och nya mål. Vi har ett år fyllt med aktiviteter och utvecklingsmöjligheter att göra det allra bästa av så håll i hatten för nu åker vi!

2024 bjuder på en rad stora evenemang i vår kommun. Med allt från korvfestival, skogsmässa, fabriksrunda och gröna näringars stora sommarmöte kan vi räkna med ett år fyllt av möten och möjligheter i vår kommun. Annat spännande som händer i vår region är Vision days under vecka 38 – skriv in detta i kalendern redan nu för det här blir veckan då vi åter sätter Gnosjöandan på kartan. Med fokus på tillverkning, småföretagande och entreprenörskap samt samarbete i näringslivet kommer veckan fyllas med inspiration, kunskapsutbyte och framtidstro för regionen.

Under hösten sparkar vi dessutom igång arbetet med Vaggeryds kommuns besöksnäringsstrategi. I strategin stakar vi tillsammans ut vägen framåt mot ett mer attraktivt Vaggeryds kommun. Inte bara för turister, men även invånare, etableringar och kompetens.

Våren markerar dessutom starten på en revidering av kommunens näringslivsstrategi. Vi vill försäkra oss om att vi på bästa sätt möter näringslivets framtida behov och på så sätt för kommunens utveckling framåt. Under 2024 lägger vi också fokus på att stärka relationen mellan skolan och näringslivet för att säkra framtidens kompetensbehov.

Science park finns som hjälp och bollplank för att stötta nya idéer hos både nya och rutinerade företagare. Vårt starta-eget program ger en bra kickstart till nya entreprenörer. För etablerade bolag utmanar och stöttar vi utveckling inom cirkulära affärer, hållbarhet och AI samt erbjuder utbildning inom innovationsledning.

Vi är mitt uppe i bokningen av årets företagsbesök och ser fram emot att träffa er. Vi vill lära känna er och ert företag. Vi vill ta del av era utmaningar och era framtidstankar och vi vill ta reda på hur vi på bästa sätt vi kan hjälpa och stötta just er och er bransch både på kort och lång sikt. Tillsammans skapar vi ett ännu bättre företagsklimat. Förra året rankades vi bäst i länet och som artonde bästa kommun i Sverige när det gäller företagsklimat. 2024 är ambitionen att förbättra oss ytterligare och målet är att finnas bland topp tio. Något som vi bara kan uppnå tillsammans.

Tillbakablicken på 2023 kan summeras som ett fantastiskt år kantat av tillväxt, utveckling och framåtanda i en lite annorlunda tid. Vi fick chans att fira många företagsframgångar och etableringar i vår dynamiska kommun. 2023 var året då GT Steel fick motta pris som årets företagare. Håkans fastighetsservice utsågs till årets nytänkare. Hooks herrgård fick motta det fina Nothinpriset och Hakarps Equipment tilldelades årets byggnadspris. Detta var också året då bland annat Bring och Daschser etablerade sig i kommunen och Lankapaja, GT Steel och Exact i butik expanderade.

Med 2023 i bagaget ser vi nu fram emot ett händelserikt nytt år fyllt av samarbete, utveckling och spännande möten!

Vad mer är möjligt?!

Näringslivsgänget på Vaggeryds kommun,

Johan, Lena, Simone, Elin & Jennie

Näringslivsgänget önskar gott nytt år.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson