Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Remida pyssel

ReMida Fritiden öppnar kreativt återbrukscenter i Vaggeryd

Portarna slås upp 7 september med öppet hus ReMida -ett kreativt återbrukscenter samlar rest och spillmaterial från företag, material som de har tänkt att slänga blir istället ett viktigt och värdefullt pedagogiskt material i förskolor, skolor och fritidshem.

Vi vill erbjuda ett material som lockar till kreativitet och modet att våga tänka utanför ramar och mallar. Ett material som inte står för rätt eller fel utan för ett ständigt nytänkande och lekfullt skapande.

”Skräp är det som återstår när fantasin har tagit slut”

Öppet hus 7 september

Torsdag 7 september öppnar ReMida upp en lokal i Vaggeryd på Götaforsvägen 44. Välkommen till öppet hus klockan 13-16.

Tillgänglig verksamhet

Stora ReMida kommer att finnas kvar precis som vanligt i Skillingaryd, men med den nya verksamheten vill vi göra vårt material och våra lektioner mer tillgängliga för den norra delen av kommunen.

Precis som i Skillingaryd kommer det i Vaggeryd att finnas rum där man kan hämta rest- och spillmaterial till pedagogisk verksamhet.

Det finns också workshopsrum där vi så småningom kommer erbjuda lektioner (från förskoleklass och uppåt, på grund av utrymningsskäl) och workshops för pedagoger.

ReMida är en mötesplats där vi tillsammans har ett kreativt , hållbart och undersökande förhållningssätt.ReMida erbjuder möjligheter till alla att utvecklas till världsmedborgare.ReMida visar på materialets variabler och didaktiska möjligheter samt visa materialet respekt.

Ordinarie öppettider och kontakt

ReMida Fritiden Vaggeryd: torsdagar 14-15.30.
ReMida Fritiden Skillingaryd: fredagar 9-12, samt att det går att önska tid genom att kontakta oss.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Christin Henryd