Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Näringslivschef Johan Thorsell firar kommunens framgångar!

Vaggeryd - Sveriges hetaste affärskommun

Vaggeryd kommun tar förstaplatsen som den hetaste affärskommunen för kommersiella fastigheter i Sverige 2023!

Med en imponerande serie fastighetsaffärer, särskilt inom logistiksektorn, har vår kommun tagit ledningen baserat på invånarantal enligt den senaste statistiken från Värderingsdata, sammanställd för Fastighetsvärlden.

Med strax under 15 000 invånare och ett attraktivt logistikområde som sträcker sig till Jönköpings kommun i norr, har Vaggeryd genomfört fastighetsaffärer till ett totalt värde av 2,4 miljarder kronor under 2023. Detta innebär 162 000 kronor per invånare, en imponerande siffra som är fem gånger högre än i huvudstaden. Prognosen pekar mot ytterligare hög affärsvolym i vår kommun under 2024.

Andra kommuner som framträder högt på listan, när man räknar utifrån antalet invånare, inkluderar Sigtuna och Sundbyberg. Sigtuna har utmärkt sig främst för logistikområdet Rosersberg nära Arlanda, medan Sundbyberg har varit aktiv inom olika fastighetssegment.

Värderingsdatas sammanställning visar att fastighetsmarknaden i Stor-Stockholm omsatte hela 64,2 miljarder kronor under 2023. Det är tre–fyra gånger mer än i Stor-Göteborg och Malmö, där affärsvolymen var 18,9 respektive 16,3 miljarder kronor. När det gäller de enskilda kommunerna är det ingen överraskning att Stockholm hamnar i ledningen, följt av Göteborg och Malmö. Vaggeryds kommun har dock satt sig i toppen av listan för hetaste affärskommunen, medan Stockholm, Göteborg och Malmö förblir starka spelare på fastighetsmarknaden.

Artikelkälla: Fastighetsvärlden, 6 mars 2024

Nyheter från vaggeryd.se/naringsliv

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson