Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Publicerad:

Anbudsskola och upphandlingsdialog lockade företagare

Måndagen den 18 september anordnade Vaggeryds kommun sin årliga anbudsskola och upphandlingsdialog för intresserade företagare och det var ett glatt gäng med stor geografisk spridning som samlades i kommunhuset i Skillingaryd för att lära sig mer om hur processen kring upphandlingar går till.

Tamara Modric, Sabina Music och Semir Smajovic, upphandlarna på Vaggeryds kommun, inledde måndagskvällen med att berätta om lagen om offentlig upphandling (LOU) och sedan fick deltagarna ta del av hur direktupphandlingar fungerar. Kommunens upphandlare delade med sig av mängder med tips och råd samt vad som är viktigt att tänka på då man lägger anbud. Vi fick även förmånen att lyssna till egna erfarenheter från en företagare som numera samarbetar med kommunen på det här viset.

Efter den lite mer teoretiska delen var det dags att skrida till verket och praktiskt lära sig hur man prenumererar på relevanta upphandlingar samt hur man lägger ett faktiskt anbud. Många värdefulla tips guidade deltagarna genom alla steg i processen och innan kvällen var slut hade anbuden i testupphandlingen strömmat in och satt upphandlarna i arbete med att välja ut det bäst lämpade anbudet.

- Vi hoppas att de här kvällarna kan locka fler att lämna anbud till oss, säger Tamara. Om du råkade missa vår senaste upphandlingsdialog men vill ge dig in i upphandlingar med Vaggeryds kommun så ska du inte tveka att höra av dig till oss, fortsätter hon.

Just upphandling är något det jobbats extra mycket med från kommunens sida och Simone Fejde, destinations- och näringslivsutvecklare, berättar hur det kommer sig;

Det här är något som företagarna själva eftersökt så det känns väldigt roligt att numera kunna erbjuda detta. För oss är viktigt att företagen känner att de har en god dialog med oss. Att de känner att de kan komma med önskemål och berätta vad de behöver. Vi har jobbat aktivt för att skapa förutsättningar för detta vilket bland annat har resulterat i den här typen av upphandlings- och anbudsskolor då sådana eftersökts.

Snart kommer det ocskå vara möjligt att 'låna en upphandlare' som är kommunens nästa satsning inom området upphandling. Syftet med denna satsning är att öka kunskap inom offentlig upphandling hos våra lokala företagare så håll utkik efter nyheten om detta.  

Nästa upphandlingsskola är planerad till måndagskvällen den 23 september 2024 – boka in redan nu!

Tips! Vaggeryds kommun använder sig av e-avrop där upphandlingar läggs ut. På e-avrop kan du prenumerera på upphandlingar under den CPV-kod som är relevant för ditt företag. Kontakta kommunens upphandlare via mail upphandling@vaggeryd.se om du har frågor.

Nyheter från vaggeryd.se/naringsliv

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Jennie Svensson