Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Ung man

Arbetsmarknadsenheten (AME) ansvarar för kommunens arbetsmarknadsinsatser

Har du av olika skäl svårt att få jobb och komma in på arbetsmarknaden kan du få stöd av arbetsmarknadsenheten (AME) för att hitta en väg tillbaka.

Arbetsmarknadsenheten är kommunens enhet för att driva och samordna arbetsmarknadsfrågor och integrationsfrågor. Vi verkar för integration i samhället oavsett kön, etnicitet, ålder och social bakgrund.

Vi vill stärka människor som står långt från arbete att, utifrån sina egna förutsättningar komma in på arbetsmarknaden. Det handlar om att underlätta ungas etablering i arbetslivet samt förebygga att unga hamnar i utanförskap. Det innebär också att bidra till att personer med utländsk bakgrund kan etablera sig i arbetslivet samt att underlätta en återgång till arbete för personer som är eller har varit långtidssjukskrivna.

Individen i centrum

Målsättningen är att alla individer ska ha arbete och sysselsättning 100 procent av sin egen förmåga och ha rätt stöd omkring sig. Vägledning och kartläggning av individens styrkor och svagheter används för att säkerställa realistisk målsättning och en hållbarhet på arbetsmarknaden. Vi arbetar med individuellt perspektiv utifrån en helhetssyn på människan och strävar efter att stärka hälsobringande faktorer som ökar människors möjlighet till ett självständigt liv.

Vi samarbetar med näringslivet, övriga kommunala enheter samt berörda myndigheter och organisationer. Deltagarna praktiserar och arbetar internt på AME samt inom annan kommunal och privat verksamhet.

Arbetsmarknadsenhetens öppettider

Måndag till torsdag kl. 8:00–15:00, lunchstängt kl. 12–13.
Fredag kl. 8:00–12:00

Flyktingmottagningens öppettider

Flyktingmottagningen har öppen mottagning fyra dagar i veckan klockan 8:00–9:00 (ej onsdagar). Då behöver man inte boka tid.

Övriga tider gäller tidsbokning via receptionen eller kontakt med flyktinghandläggare.

Telefon: 0393-67 86 89

Besöksadress: Nådastigen 7, Vaggerydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-08-09

Sidansvarig:

Kristina Dahlqvist

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision