Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Ansökan om specialkost och anpassade måltider

Måltiden ska vara glädjefylld, smakrik och säker samt skapa förutsättning till bra matvanor och en god hälsa. Specialkost kan erbjudas till barn/elever med livsmedelsallergi och intolerans eller till barn/elever som på grund av andra skäl behöver anpassad kost. Läs informationsbladet ”Information kring specialkost och anpassade måltider” innan ansökan görs.

Ansökan av specialkost och anpassade måltider

Ansökningsblanketter ska förnyas och lämnas in vid läsårsstart och i samband med konkreta förändringar. Intyg från hälso- och sjukvården lämnas vid förändrat behov och i samband med att barnet börjar förskolan, förskoleklass, årskurs 4,7 samt vid gymnasiestart.

Specialkost av medicinska skäl

För att få specialkost av medicinska skäl lämnas blanketten ”Ansökan om specialkost av medicinska skäl” in tillsammans med intyg utskrivet av hälso- och sjukvården som styrker ansökan.

Laktosreducerad kost

Vid laktosreducerad kost begränsas användningen av mjölkprodukter. Vi erbjuder laktosfri mjölk att dricka och alternativ mat när det serveras maträtter med en stor mängd mjölk i maträtten, ex. lasagne. Ansökan görs på blanketten ”Ansökan om laktosreducerad kost”.

Vid ansökan om helt laktosfri kost lämnas blanketten ”Ansökan om specialkost av medicinska skäl” in tillsammans med intyg utskrivet av hälso- och sjukvården som styrker ansökan.

Anpassade måltider

Det finns även möjlighet att få mat som är fri från fläskkött, mat som är fri från nötkött, vegetarisk mat med ägg och mjölkprodukter och veganmat. Om barnet/eleven önskar något av dessa alternativ lämnas blanketten ”Anmälan för anpassade måltider” in.

Blanketter

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Information kring specialkost 2020.docx 166.2 kB 2020-06-16 10.51
Ansökan om anpassade måltider.doc 68.5 kB 2020-06-30 11.09
Ansökan om laktosreducerad kost.doc 68 kB 2020-06-30 11.09
Ansökan om specialkost av medicinska skäl.doc 99.5 kB 2020-06-30 13.04
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Therese Lundell